Gå til innhold

Våre markeder

Du finner varer fra Nortura i alle markeder.

Nortura leverer råvare til hoteller, restauranter og storkjøkken og andre matvareleverandører. Vi er dessuten en stor leverandør av forbrukerpakkede produkter til dagligvarehandelen, kiosker og bensinstasjoner. Gilde og Prior er våre mest kjente merkevarer. 

I tillegg legger vi ned store ressurser på å utnytte restråstoff på best mulig måte, derfor vil rester fra vår produksjon gå inn i vår sirkulære foredlingsøkonomi og bli omdannet til blant annet legemidler, proteintilskudd, energi eller dyrefôr​​​​​​​.

Kokt skinke emballasje

Dagligvare

Norturas merkevarer blir solgt i de fleste av landets dagligvarebutikker. I tillegg produserer Nortura produkter for flere av dagligvarekjedenes egne merkevarer. Våre største kunder er Norgesgruppen, Coop og Rema 1000.

Nuggets burger restaurant Foto Hanne Stensvold

PROFF

Nortura Proff selger våre merkevarer og en rekke spesialprodukter til hoteller, restauranter og kantiner over hele landet, blant annet til Nordic Choice Hotels, Thon Hoteller, Esso, Deli de Luca og ISS sine kantiner.

Slakt Foto Gunnar Klingwall

Industri

Til industrimarkedet selger Nortura i hovedsak råvarer, som videreforedles av våre kunder på vei til sluttmarked. Dermed spiser du Norturas råvarer når du er på besøk hos McDonalds, eller kjøper produkter fra Fjordland eller Grilstad.

Visste du at Norilia, som er vårt datterselskap, bearbeider og selger de delene av dyret som ikke blir brukt til menneskemat? Ull, hud og skinn, naturtarm har egne markeder og er etterspurt vare utenfor landets grenser. Slik får vi brukt hele dyret og ingenting går til spille.