Gå til innhold

Norilia-ull på catwalken

Utmerket seg under moteuken Oslo Runway.

Esp visning oslo runway

Elisabeth Stray Pedersen, som står bak merket ESP, er blant de nye norske designerne som har utmerket seg den siste tiden. Hun satser på norsk ull som råvaremateriale i produktene sine, og Norilia er stolt leverandør!

Satser på norsk ull

Kolleksjonen vakte oppmerksomhet under moteuken Oslo Runway, og høster god kritikk både nasjonalt og internasjonalt.

– Elisabeth har utvidet fargepaletten hun normalt bruker og det er ingen tvil om at hun er Norges beste innenfor ull og strikk, er blant uttalelsene fra ekspertpanelet i Melk og Honning.

Pedersen bruker Norilia-ull og har samarbeidet med Norilia helt fra starten av. Hun har fokus på kortreist og bærekraftig mote – en tydelig trend den siste tiden. Ulvang har gjort det, og senest ved nyttår lanserte Aksel Lund Svindal en kleskolleksjon der en av jakkene er fôret med norsk saueull.

- Etterspørsel

- Vi opplever god etterspørsel etter norsk kvalitetsull både fra norske og utenlandske kunder. Flere av våre kunder øker sin satsning på norsk ull, og vi har også fått flere henvendelser fra norske designere og merkevarer som ønsker å se på muligheten for å ta i bruk norsk ull, sier Marion Tviland, leder for ullavdelingen i Norilia.

Hun mener norsk ull har flere fordeler.

- Norsk ull har sin styrke i slitestyrke, spenst og glans. I tillegg oppfattes norsk ull som et bærekraftig alternativ. Den egner seg dårlig til undertøy som skal rett på kroppen, men passer utmerket til mellomlags- og ytterplagg som strikkegensere og kåper, interiørartikler og møbler, sier Tviland.